Over ons.

DSC03720Wie zijn wij ?

Het Liederenkoor “Bekaant Goed” is ontstaan op 30 maart 2001.
En wel op de plaatselijke voetbalvereniging uit Haaften.
Hier deed een klein groepje mannen voor de gezelligheid mee aan een karaokeavond. Echter toen ze klaar waren met zingen kregen ze best wel goede reacties.
Oké ze werden geen eerste, maar de toon was wel gezet.
Direct kwamen er plannen om een koortje op te richten, maar hoe doe je dat.

Daarom zijn er een aantal leden van de  activiteitencommissie “Bijzondere Activiteiten” wezen kijken en luisteren bij andere koren in de regio.

Toen ze daar mee klaar waren, waren ze al gauw van mening dat zo’n koor ook in Haaften niet zal misstaan. Dit resulteerde erin dat een groep van zo’n 15 mannen begonnen zijn, om eerst maar eens met de regelmaat van twee keer in de maand gezamenlijk te gaan oefenen.

Hiermee was het koor geboren maar nu de naam nog. Vele namen hebben de revue doen passeren maar steeds was het net niet goed. Tot dat er een paar koorleden helder gingen denken, want niet goed is bijna goed, en bijna goed werd bekaant. En goed is het nooit want er kan altijd wel wat beter, maar zo is ons koor wel aan zijn naam gekomen, namelijk Liederenkoor “Bekaant Goed”

Nu gaat zoiets in een dorp niet ongemerkt voorbij en ook in de buurdorpen ging het als een lopend vuurtje. Vandaag de dag zijn wij een liederenkoor van 22 mannen, al onze koorleden komen uit de omliggende dorpjes langs de Waal en zijn we uitgegroeid naar een begrip in de regio, maar ook ver daarbuiten. Wij hebben geen dirigent maar laten ons leiden door onze muzikanten.

Ons repertoire bestaat uit levensliedjes, zeemansliedjes en smartlappen en of het nu gaat om een lied van vader Abraham of tot aan het repertoire van Jannes. Of van de zangeres zonder naam tot aan het repertoire van Marianne Weber, het Nederlandse lied staat bij ons zeer hoog in het vaandel en daarom zullen wij het ook keer op keer ten gehore brengen.

Wij doen onze optredens in verzorgingshuizen en instellingen, we komen op festivals en braderieën en ook bruiloften en partijen zijn voor ons geen onbekend terrein.

Ons motto is: “Gezelligheid kent geen tijd” en we blijven steeds van mening “oefening baart kunst”

Wij hopen met het bovenstaande, u van een klein stukje informatie te hebben voorzien van het wel en wee van ons koor. Mocht u verder nog vragen hebben, of wilt u is een keertje bij ons komen zingen dan kunt u contact opnemen met één van onze bestuursleden.